Är du ute efter ett lastgaller? Vilken sort är du ute efter? Kanske som detta du hittar hos Transportstyling!

Det finns bilförare som tror att ett hundgaller bara finns för syns skull- att det är en sak som gör att det ser snyggt ut i bilen. Men ett lastgaller finns inte där för att det ska se bra ut, utan för att skydda både djur och människor. Har du last packad i bilen så skyddas de som sitter i bilsätena utifall att det skulle bli en krock. Många tror att man måste ha en hund för att ha ett lastgaller, men så är det alltså inte. Det skyddar även mot all packning som läggs längst bak i bilen. Små föremål kan vara dödliga vid en krock. Skulle en krock ske så slängs packningen längst bak i bilen runt i bilen om det inte finns ett galler som skyddar. Visst kan olyckan vara framme ändå, men du sitter säkrare i bilen om du har skydd för packningen.

Skydda både djur och människor

Har du en hund så är ett galler absolut det bästa att ha i din bil. En hund som väger cirka 30 kg kommer vid en krock väga flera hundra kilon. Skulle denna hund med den vikten hamna på ett sittande barn i baksätet så är det i stort sett förödande. Det är inte svårt att förstå att en hund åkandes utan lastgaller skulle bli förödande för alla i bilen.

Ingen fast lag

Det finns ingen lag som säger att du måste ha ett lastgaller, men en hund ska räknas som last i en bil och bör fraktas på detta sätt. Naturligtvis så sker det olyckor som inte är så farliga, men det är sådant man aldrig vet innan olyckan är framme. Fast det kanske bara är en lätt krock som händer där ingen skadas, så kan både djur och människor bli otroligt chockade efteråt. När räddningspersonal kommer till den krockade bilen så kan en chockad hund reagera med att bita den som ska hjälpa dem. Det är inte hundens fel, men en olycka kan lätt bli fler vid en sådan här händelse. En hund försöker oftast skydda sina ägare, och den förstår inte alltid att de som kommer för att hjälpa är just där för att hjälpa. Sedan är risken otroligt stor att en skadad eller chockad hund springer ut på vägen och kan bli överkörd. En olycka kommer sällan ensam har man ju hört talas om. Det går att förebygga en del av dem.